facebook tracking

Uratarina - Venla Junttila

Tutustu, mitä Software Developer tekee Pinjalla!

Pinjalla pidetään ihmisistä huolta

Noin 20 vuotta sitten tutustuin Lotus Notes -alustaan, joka nykyään tunnetaan nimellä HCL Notes / Domino. Vuosien varrella olen kehittänyt vahvan osaamisen tekemällä sillä ohjelmistoja, sekä kehittämällä ja ylläpitämällä sovelluksia asiakkaille. 

Ehkä mielenkiintoisin tekemäni HCL Notes -ratkaisu on lämmöntalteenottojärjestelmien mitoitukseen tehty laaja sovellus. Sillä korvattiin asiakkaan monimutkaiset Excel-taulukot ja automatisoitiin mitoituksen vaiheita. Tässä työssä palkitsevinta onkin, kun onnistuu auttamaan asiakasta tai tekee sovelluksen, joka ratkaisee asiakkaan ongelman! 

Kokemukseni ansiosta voin tehdä kyseisen teknologian ympärillä monenlaisia asiantuntijatehtäviä, kuten tukea HCL Dominoa käyttäviä asiakkaitamme. Yhtenä esimerkkinä asiakas, joka oli ensin yksin taistellut sovelluksen kanssa pari päivää ja otti sitten yhteyttä tukipalveluumme. Tarkastelimme ongelmaa puolisen tuntia yhdessä, ja autoin häntä ongelman ratkaisussa. Asiakas oli riemuissaan ja siitä tuli hyvä mieli!

Pinja on työpaikkana mainio. Jokaisella, jonka kanssa olen Pinjalla työskennellyt, on ollut hyvä yhdessä tekemisen meininki. Yrityksen järjestämät monet tapahtumat ovat myös kiva lisä, vaikka omasta mielestäni tärkeintä kuitenkin on se, että työntekijöistä välittäminen näkyy organisaation sisäisessä viestinnässä ja muussa toiminnassa. 

Pinjalla huolehditaan työntekijän hyvinvoinnista mm. tarjoamalla hyvät puitteet ja edellytykset tehdä omaa työtä. Juuri nyt etätöiden järjestelyt on hoidettu hyvin: siihen tarjotaan täysi tuki ja luotto sekä tarvittavat työvälineet, kuten sähköpöytä. Myös sujuva etäyhteyksillä toimimisen kulttuuri on ollut olemassa jo ennen tätä etätyöskentelyn aikaa.

Parasta työpaikassani on: Pinjalla välitetään työntekijöistä!

Urapolkuni

Urapolkuni kehitys

1995
Opinnot Jyväskylän yliopistossa

Hain alun perin muualle, mutta pääsin hallinnollisen tietojenkäsittelyn linjalle pelkillä papereilla. Ajattelin, että tämä vaikuttaa jännältä alalta ja sille tielle olen jäänyt. Siellä opin esimerkiksi ohjelmointikielten rakenteen C-kieltä oppimalla. Muiden ohjelmointikielten osaaminen on karttunut uran aikana, mutta sain niiden oppimiselle hyvän pohjan.

1998
Töissä yliopistolla

Opintojeni aikana aloitin työt Jyväskylän yliopiston tietotekniikan tutkimusinstituutissa. Siellä olin mukana monenlaisissa koulutusteknologian tutkimusprojekteissa. Tutkimustyön ohessa tein satunnaisia hommia Lotus Notes -alustan parissa, enimmäkseen järjestelmän ylläpitoon liittyen. Olin osa tietohallintotiimiä, jossa ylläpidimme laitoksen Domino -palvelimia ja hoidimme esimerkiksi käyttäjähallinnan. Tein myös kyseiselle alustalle laitoksemme intranetin.

2000
Kauppatieteiden maisteri, tietojärjestelmätiede

Vuonna 2000 valmistuin yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi, pääaineena tietojärjestelmätiede. Opintojen pakollisena osana tehty asiakasprojekti tutustutti minut alkujaan Lotus Notesiin. Sitä kautta alkoi karttua kyseisestä alustasta osaamista, joka on kasvanut tähän päivään asti. 

2007
HCL Domino / Notes -alustan pariin ohjelmistokehittäjäksi Pinjalle

Siirryin yliopistolta työskentelemään Pinjalle (entinen Netwell) vuonna 2007. Aloin kehittämään HCL Domino / Notes -sovelluksia päätoimisesti omiin tuotteisiimme ja asiakasprojekteihin. Järjestin myös alustaan liittyviä koulutuksia asiakkaille. Lisäksi vastuullani oli ylläpitää ja kehittää asiakkaiden olemassa olevia Notes-sovelluksia. Jo 90-luvulla sillä tehdyt sovellukset toimivat edelleen ja niitä voi yhä kehittää!

2018
Software Developer -rooli kehittyy ja tiimi kasvaa

Päävastuulleni tulivat ja ovat yhä edelleen asiakkaiden vanhojen HCL Domino / Notes -sovellusten ylläpito ja ominaisuuksien koodaaminen sekä uusien sovellusten kehittäminen. Vuosien varrella tiimin koko on kasvanut noin 5-henkiseksi, jossa kehitämme uusia selainkäyttöisiä sovelluksia. Näiden ohessa toimin asiakkaiden apuna HCL Support -tiimissä.

Tiimissämme parasta on, että saamme toisiltamme vertaistukea ja täydennämme toistemme osaamista. Olemme kaikki tehneet samalla teknologialla sovelluksia jo pitkään, joten tiedämme siitä niin hyvät kuin huonotkin puolet, sekä useat keinot ratkaista ongelmia. Yhteistyö toimii aina.

 

 

2021
Uuden kehittäminen ja virallinen etätyösopimus

Nykyisessä roolissani arvostan eniten sitä, että aina pääsee kehittämään uutta. Lähes jokaisessa projektissa saa tutustua uudenlaiseen asiakkaaseen ja toimialaan, sekä pääsee ratkomaan uniikkeja ongelmia. Myös täysi etätyömahdollisuus on iso plussa – aamukävelyn ja kahvinkeiton jälkeen voi istua suoraan koneelle ilman turhaa siirtymää.

Pinjalla panostetaan ympäristön huomiointiin kestävällä kehityksellä ja pidetään sitä tärkeänä!

Hae Software Developeriksi Pinjalle!
Tutustu muiden pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta