facebook tracking

Uratarina – Ismo Tolonen

Skrollaa alas ja lue, mitä Project Manager tekee Pinjalla!

Isoksi kasvanut Pinja on yhä ketterä toimija

Tulin Pinjan Kuopion toimipisteelle töihin vuonna 2016, ja silloin meitä oli täällä vain muutama. Nyt Kuopion porukka on moninkertaistunut ja koko firman henkilöstömäärä on liki tuplaantunut. Kasvusta huolimatta olemme minusta pysyneet ketteränä toimijana. Esimiestiimissä sen huomaa siitä, miten läpinäkyvää toiminta on, kuppikuntaisuutta ei esiinny.

Eniten pidän työssäni monipuolisuudesta ja vapaudesta, sekä ihmisten johtamisesta. Pystyn suunnittelemaan itse päiviäni.  Vaikka nimikkeeni on projektipäällikkö, niin työtehtäväni saattoivat sisältää myös koodaamista ja myyntityötä.

Arvostan sitä, että Pinjan tekemisestä henkii vahva ammattilaisuus, meillä on prosessit kunnossa. Esimerkiksi digital busineksen puolella työntekijöiden vaihtuvuus on vähäistä. Jostainhan se kertoo.

Parasta työpaikassani on: Yhteishenki ja kahvitaukohuumori.

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

1992
Sähköalaa ja rengin töitä

Olen poika maaseudulta ja tiesin pienestä pitäen, että sähköala on mun juttu. Lukion sijasta menin Pohjois-Savon ammattioppilaitokseen Kuopioon. Tähän aikaan tein myös rengin hommia maatilalla. Keräsin mm. kiviä pelloilta, tein heinätöitä ja ruokin lehmiä. Se on opettanut arvostamaan nykyisiä siistejä sisätöitä.

1997
Alanvaihto ammattikorkeassa

Aloitin sähkövoimaopinnot Savoniassa ja ensimmäisen vuoden jälkeen olin kesätöissä Kuopion Energian katuvalo-porukassa. Vaihdoin aika pian ohjelmistotekniikan linjalle, koska tulin siihen tulokseen, että siellä on paremmat työllistymismahdollisuudet.

1999
Hyppäys koodariksi

Sain teknisen dokumentoijan paikan kuopiolaiselta Mega Elektroniikalta, joka tunnetaan nykyään Bittium Biosignalsina. Hyppäsin koodariksi ja tein töitä osa-aikaisesti koulun ohessa. Tein ensimmäisenä isompana työnäni testausohjelmiston, josta tuli myös opinnäytetyöni ammattikorkeakouluun.

2001
Nokian alihankintaa

Pääsin töihin Procompille, jossa teimme audiotestauksen ohjelmistoja Nokialle. Olin koodarina, projektipäällikkönä ja site managerina. Se oli mielenkiintoinen näköalapaikka Nokian matkapuhelinliiketoimintaan, olimme mukana loppuun asti.

2016
Pinjalle “talonmieheksi” Project Manageriksi

Microsoftin matkapuhelinliiketoiminnan loputtua oli aika katsella uusia tuulia. Minut palkattiin “talonmieheksi” Pinjan Kuopion toimipisteelle. Vaikka nimikkeeni oli projektipäällikkö, niin työtehtäväni saattoivat sisältää myös koodaamista ja myyntityötä. Alkuun se oli monenlaista projektien haltuunottoa ja myynnin tukena toimimista.

2019
Vastuu TyPe-tuotteesta ja neljä erilaista tehtävää

Sain kokonaisvastuun yhdestä palvelutuotteestamme, työntekijän perehdyttämisjärjestelmä Typestä. Vastuuta on mukava kantaa, pääsen tekemään “makkaraa mieleisekseni”.  Nykyään pidän neljää hattua päässä: olen projektipäällikkö, tuoteomistaja, hr-esimies ja office coordinator.

Nautin monipuolisuudesta ja vapaudesta!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta