facebook tracking

Uratarina – Ville Kangastupa

Skrollaa alas ja lue, mitä Design Engineer tekee Pinjalla!

Pinjalla kaikki ovat samalla viivalla

Olen Ville ja teen Design Engineer -hommia Pinjan Tampereen toimistolla, jossa aloitin vuoden 2019 alkupuoliskolla. Teen kokonaisvaltaisesti automaatiojärjestelmien suunnittelua ja PLC-suunnittelua sekä käyttöönotan automaatiojärjestelmiä asiakasympäristöissä. Myös mm. projektien edistäminen ja jälkihoito kuuluvat toimenkuvaani.

Työtehtävien monipuolisuus on ehdottomasti yksi parhaita asioita. Haastetta ja vastuuta on ollut sopivasti. Vastuu tuo myös vapautta, kun voi vaikuttaa omaan työhön ja työaikoihin. On myös hienoa, kun työkavereina on osaavia tyyppejä ja koko talossa asiantuntevat verkostot, joita voi tarvittaessa hyödyntää.

Hain Pinjalle töihin kaverini suosituksesta. Mielikuvani vallitsevasta työkulttuurista oli hyvin myönteinen ja voin sanoa, että se on pitänyt paikkansa. Täällä ihmistä arvostetaan omana itsenään ja kaikki ovat samalla viivalla. Yhteisiä tapahtumia järjestetään paljon, jotka kasvattavat yhteishenkeä ja parantavat työilmapiiriä entisestään.

Parasta työpaikassani on: olen saanut kasvattaa monipuolisesti ammattiosaamistani ja toisaalta erikoistua itseäni kiinnostaviin asioihin!

 

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2014
Opinnot Seinäjoen AMK:ssa

Opiskelin aikoinaan elektroniikka-asentajaksi, mutta halusin kehittää itseäni monipuolisemmin. Siispä vuonna 2014 aloitin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa automaatiotekniikan opinnot, joissa suuntauduin sähköautomaatioon.

2017
Työharjoittelu ja kesätöissä Atrialla

Suoritin työharjoittelun Atrialla, jossa tehtäviini kuului sähköautomaation kunnossapitoa, linjaston kehitystöitä ja teknistä dokumentointia. Olin samana ja seuraavana vuonna Atrialla sekä kesätöissä että koulun ohella kiinteistövalvonnan töissä, johon kuului mm. teknistä dokumentointia, henkilöturvallisuuden kehitystehtäviä, sähköautomaation kunnossapitoa ja kylmätekniikan parissa työskentelyä.

2019
Oppari ja valmistuminen automaatiotekniikan insinööriksi (AMK)

Opinnäytetyöni aihe oli BYTRONIC-heiluriaseman ohjausjärjestelmän modernisointi, Beckhoffin PLC:n avulla. Heiluriasema tuli Seinäjoen ammattikorkeakoulun sähkötekniikan opiskelijoiden käyttöön. Beckhoffin tuotteiden ja järjestelmien parissa työskentely on minulle edelleen hyvin mieluista!

2019
Pinjalle töihin Design Engineeriksi

Valmistumisen jälkeen hain kaverin suosituksesta Pinjalle ja pääsin töihin Design Engineeriksi. Työsuhteeni alussa tein mm. yhteistyötä myynnin ja markkinoinnin kanssa, esimerkiksi tarjouslaskennassa sekä olin mukana automaatiojärjestelmän esisuunnittelussa, automaation toimintojen määrittelyssä sekä käyttöliittymien esisuunnittelussa.

2020
Monipuolisia suunnittelutehtäviä automaation parissa

Nykyisin toimenkuvaani kuuluu myös projektien edistämistä ja jälkihoitoa sekä automaatiojärjestelmien kokonaisvaltaista suunnittelua, PLC-suunnittelua ja järjestelmien käyttöönottoja. Tähän mennessä eniten mieleeni jääneitä hommia on eräs automaation modernisointiprojekti, jossa tein alusta asti itsenäisesti yhteistyötä asiakkaan kanssa. Yksi parhaista asioista onkin, että täällä pääsee erikoistumaan itseä kiinnostaviin asioihin!

Töihin on mukava tulla ja esimiehiä helppo lähestyä – hyvä fiilis työkulttuurista on pitänyt paikkansa.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta