facebook tracking

Uratarina – Sonja Rantanen

Skrollaa alas ja lue, mitä Junior Designer tekee Pinjalla!

Pinjalla on hieno yhdessä tekemisen meininki

Tulin Pinjan Kouvolan toimistolle suoraan koulun penkiltä syksyllä 2018, jolloin valmistuin kemiantekniikan diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta. 

Pinjalla olen saanut tehdä monipuolisesti prosessisuunnittelun tehtäviä eri teollisuudenalojen toimijoille. Esimerkiksi tällä hetkellä työn alla on terminaalin sammutusjärjestelmien modernisointi uusien standardien mukaiseksi.

Pidän siitä, että työtehtäväni ovat hyvin vaihtelevia: joku päivä saatan piirtää PI-kaavioita AutoCAD:illa ja toisena mitoittaa laitteita tai kirjoittaa viranomaishakemusta. Välillä jalkaudumme myös asiakkaiden luokse tehdasympäristöön.

Projektit tehdään yhteistyössä muiden osastojen kanssa, joten on lähes mahdotonta olla oppimatta jotain uutta muilta suunnittelijoilta. On hienoa, että työkavereista löytyy niin monenlaista osaajaa. Pinjalla on muutenkin hieno yhdessä tekemisen meininki – toisista pidetään huolta ja ilmapiiri on avoin. Töihin on kiva tulla!

Parasta työpaikalla: hyvä meininki ja monipuolisuus!

 

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2012
Kemiantekniikan diplomi-insinöörin opinnot

2012 aloitin Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa kemiantekniikan opinnot. Lukiossa oli tosi hyvä kemian maikka, joka sai innostumaan alasta. Lisäksi tekniikkapuoli kiinnosti ja kemiantekniikkaa pystyi sopivasti opiskelemaan Lappeenrannassa, mistä olen kotoisin.

2014
Lappeenrannan UPM:n biojalostamolla laboranttina

Vuonna 2014 pidin välivuoden, jolloin olin mukana Lappeenrannan UPM:n biojalostamon käyttöönotossa. Tein monipuolisia töitä laboratoriossa, kuten prosessinäytteiden analysointia. Opintojen kannalta kokemus oli opettavainen, kun pääsin todistamaan uuden laitoksen käyttöönottoa.

2018
Diplomityö Pöyrylle, valmistuminen ja Pinjalle töihin

Diplomityökseni tein Pöyrylle tutkimuksen CTMP- eli kemitermomekaanisen sellun jätevesien käsittelystä. Valmistumisen jälkeen hain ja pääsin Pinjalle töihin Junior Designeriksi.

2019
Mukana terminaalin esisuunnittelussa Junior Designerina

Yksi mieleen jäänyt projekti on terminaalin esisuunnittelussa mukana oleminen. Tehtäviini kuuluivat mm. suunnittelussa käytettäviin standardeihin tutustuminen ja alustavat standardeihin perustuvat prosessilaskelmat. Oli mielenkiintoista nähdä, miten suunnittelua ryhdytään tekemään “tyhjästä” ja miten terminaali lähtee muotoutumaan. Opin projektin aikana todella paljon kaikesta terminaalitoimintaan liittyvästä.

Pinjalla toisista pidetään huolta ja ilmapiiri on avoin!

Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta