facebook tracking

Uratarina – Pekka Kesseli

Skrollaa alas ja lue, mitä Project Engineer tekee Pinjalla!

Pinjalaiset tekevät yhteistyötä yli rajojen

Täällä saa tehdä itsenäisesti työtä, se on minulle tärkeä juttu. Meillä on Vaasassa aika pieni kuuden hengen toimisto, jossa jokaisella on oma erityisosaamisensa. Oma työni on etupäässä teollisuudessa käytettävien valvomo-ohjelmistojen kehittämistä ja ylläpitoa.

Viime aikoina olen saanut kaipaamiani uusia haasteita. Olen tehnyt muutamia etänä käytettäviä valvomoita asiakkaillemme, mm. kaasutankkausasemille. Normaaliin työpäivääni kuuluu yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa. Monesti soitellaan, että on jotain mitä ohjelmistoon pitää lisätä, tai jotain pitää korjata.

Työtä tehdään nykyään yhdessä yli toimistorajojen, mikä auttaa tasaamaan kuormitusta. Arvostan työkavereiden lisäksi myös hyviä vapaa-ajan ja terveydenhuollon henkilöstöetuja.

Parasta työpaikassani on: modernius ja kehittymishalu.

 

 

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

1993
Ohjelmointityö isän perintönä

Tekninen ala oli mielessäni aika selvänä jo kun menin lukioon, ja niihin aikoihin aloitin myös tietokonehommat. Isäni tekemän laskutusohjelmiston kehittäminen periytyi minulle, kun isä kuoli. Teen sitä vieläkin iltatöinä, ja ohjelma on käytössä serkullani.

1997
Teku katkesi, mutta töitä löytyi

Opiskelin Vaasan ammattikorkeakoulussa muutaman vuoden ajan tietotekniikkaa, mutta opinnot tyssäsivät, kun ei löytynyt sopivaa harjoittelupaikkaa. Muutamaa vuotta myöhemmin pääsin Aveconille monipuolisiin tietokonehommiin. Ohjelmointikokemusta kertyi Visual Basicista, SQL:stä ja BHP:sta.

2010
Pinjalaiseksi ja valvomo-ohjelmia tekemään

Olin viimein valmistunut insinööriksi työn ohella, kun firma meni konkurssiin. Jo saman vuoden kesäkuussa perustettiin Pinjan Vaasan toimisto, jonne minutkin rekrytoitiin. Mukana tuli myös vanhoja asiakkaita, joille aloin tehdä valvomo-ohjelmistoja design engineerin tittelillä. Se oli minulle uutta silloin. Raportointi ja tiedonkeruuhommat olivat tuttuja.

 

2012
Kurssilla hyvää oppia tietokannoista

Kävin Jyväskylässä Pinjan järjestämällä tietokantakurssilla. Viikon mittainen kurssi syvensi osaamista tuntuvasti. Tällaisia saisi olla enemmänkin.

2014
Wärtsilästä tulee iso työllistäjä

Alamme tehdä töitä Wärtsilälle, ensin toteutamme moottoreiden tiedonkeruujärjestelmän. Samalla tiellä ollaan edelleen, sillä tällä hetkellä teemme heille operaattorikäyttöön tarkoitettua valvomoa. On mukavaa tehdä tutulle asiakkaalle töitä.

2019
Project Engineerinä töitä yli toimistorajojen

Vastuuni on vuosien varrella kasvanut, ja toimin nykyään Project Engineer -tittelillä. Olemme kaikki yhtä automaatio-osastoa, joten työtehtäviä voi tulla esimerkiksi Jyväskylän tai Tampereen toimistoilta. Se on muuttanut tekemistä kivasti: kaikilla on sopivasti töitä ja saadaan paras osaaja tietylle tehtävälle.

Olemme moderni työpaikka ja kehittymässä hyvään suuntaan!

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta