facebook tracking

Uratarina - Olli Ekberg

Skrollaa alas ja lue, mitä Design Engineer tekee Pinjalla!

Monipuolisuus ja huumori kukoistavat Pinjalla

Olen Pinjalla suunnittelija ja laitossuunnitteluprojekteista vastaava projektipäällikkö. Tällä hetkellä olen vuoden komennuksella Chilessä, jonne rakennamme valkolipeälaitosta. Käytännössä vastaan kokonaisuudesta ja jaan töitä muille. Mahdollisuuksien mukaan teen itsekin suunnitteluhommia.

Normaalisti päivittäinen työni sisältää paljon yhteydenpitoa asiakkaiden kanssa. Se on ongelmien ratkaisua ja tilanteen päivittämistä. Isot projektit vaativat niin täyden keskittymisen, että pyrin tekemään yhtä projektia kerrallaan.

Nautin työn monipuolisuudesta. Eräällekin firmalle olen tehnyt suunnitteluprojekteja jo monta vuotta, mutta kaikki työt ovat erilaisia. On tehty haihduttamo, valkolipeälaitos ja metanolilaitos.

Parasta työpaikassani on: hyvät työkaverit ja hurtti huumori. Täällä voi mennä helposti juttelemaan kenen tahansa pomon kanssa.

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2003
3d-mallintamisesta hyvää perustaa

Intin jälkeen pääsin Riihimäelle opiskelemaan kone- ja muovitekniikan insinööriksi. Tykkäsin käyttää 3d-ohjelmia. Mallintaminen oli mielenkiintoista ja antoi pohjaa tulevalle tekemiselle.

2005
Teollisuusvaihteiden kokoamista

Ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen pääsin kesätöihin Karkkilaan SW Industrial Gearsille kokoamaan isoja teollisuusvaihteita. Niitä tehtiin paperitehtaille ja vastaaville. Oli mielenkiintoista nähdä miten ne toimivat. Työt jatkuivat koulun ohessa kesän jälkeen, ja olin siellä vielä seuraavankin kesän. Sitten aloin miettiä, että pitäisi saada suunnittelukokemustakin.

2007
Ensikokemus putkistosuunnittelusta

Pääsin Neste Jacobs Oy:lle kesätöihin ja pääsin mallintamaan putkisillan pistepilvestä. Sain ensikosketuksen putkistosuunnitteluun, mitä teen nykyäänkin.

2009
Laitossuunnitelmien toteuttamista Venäjällä

Sain töitä Pöyryltä, missä suunnittelin putkistoja ja teräsrakenteita. Pääsin laittamaan myös suunnitteluosaamistani käytäntöön, kun toimin asennusvalvojana Venäjällä sijaitsevalla teollisuuslaitostyömaalla.

2011
Laitossuunnittelijana pääsi piirtämään monenlaista

Pääsin laitossuunnittelijaksi Descalille (nykyinen Pinja). Olin firman ainoa laitossuunnittelija parin vuoden ajan, kunnes vuonna 2013 tuli fuusio ja uusia työkavereita sekä tehtäviä. Pääsin tekemään esimerkiksi kuitulinjaa, kemikaalikeittiötä ja kemikaaliosastoa.

2018
Ison projektin vetovastuuseen

Pääsin ensi kertaa ison projektin vetovastuuseen, kun teimme metanolinpuhdistuslaitoksen Andrizille Ruotsiin. Se oli opettavaista ja mukavaakin. Huomasimme jossain vaiheessa, että laitoksen lay-out on liian pieni. Silloin piti vain huutaa peli poikki ja rakentaa lisärakennus tietyille laitteille.

Voi helposti mennä juttelemaan kenen tahansa pomon kanssa.

Hae Design Engineeriksi Pinjalle
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta