facebook tracking

Uratarina - Hannu Virta

Skrollaa alas ja tutustu, mitä Lead Engineer tekee Pinjalla!

Pinjalla on mahdollista olla monipuolinen

Käyntikortissani lukee lead engineer, mutta miellän itseni projektinhoitajaksi. Minulla on myös Pinjan Vaasan toimiston office coordinatorin pesti, eli hoidan toimiston käytännön asioita: vastaan tarvikkeiden riittävyydestä ja toimin esimieheni oikeana kätenä.

Päätyötäni on erilaisten projektien läpiviennistä vastaaminen, tehtävät ovat monipuolisia. Ratkaisen suunnittelussa esiin nousseita kysymyksiä yhdessä suunnittelijoiden kanssa ja avustan myyntiä tarjouslaskennan tai teknisten speksien muodossa. Pääsen olemaan ihmisten kanssa tekemisissä ja koen, että saan käyttää vahvuuksiani.

Koen että työpaikkana kehitymme parempaan suuntaan monella saralla. Esimerkiksi koodarina työskennellessäni pääsin luomaan yleistettäviä ratkaisuja, ettei kaikkien aina tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen.

Parasta työpaikassani on: täällä pääsee toteuttamaan itseään kykyjensä mukaan.

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2003
Sähkötyömaat tutuiksi

Valmistuttuani Pohjoisen-Keski-Suomen ammatillisesta oppilaitoksesta sähköasentajaksi tein varastotöitä ja teollisuuden sähköasennuksia. Se oli hyödyllistä myöhempää ajatellen, koska opin tuntemaan sähköalan tarvikkeita ja teollisen sähkötyömaan toimintatapoja.

2004
Prosessinhoitajan työstä näkökulmaa

Pääsin prosessinhoitajaksi Äänekosken Valiolle feta- ja aurajuustojen pariin. Pidän tärkeänä, että on nähnyt prosessityötä ja työntekijän näkökulman. Valion jälkeen olin myös Laihian Maltaalla prosessinhoitajana. Näin millaista valvomoa on käyttää ja millaisia ongelmia prosessiteollisuudessa kohdataan.

2007
Koulunpenkille ja sähköasentajaksi

Aloitin Seinäjoen ammattikorkeakoulussa konetekniikkalinjalla minkä vaihdoin sittemmin sähkötekniikaksi. Opintojen ohella tein sähköasennuksia KHS-Sähköllä, ja siinä tulivat sähköpiirustukset tutuiksi. Myöhemmin pääsin Flexipackille insinöörin ja sähköasentajan töihin ja tein siellä ensimmäiset plc-ohjelmani.

2013
Pinjalle insinöörin töihin

Näin Mol.fi:n sivuilla Pinjan ilmoituksen ja päätin kokeilla, miten käy kun hakee oikeaa insinöörin työtä. Sain paikan ja aluksi tein teollisuusautomaatiota, käyttöönottoja, vian selvittämistä ja koodaamista.

2018
Projektipäällikön tehtävät haltuun

Projektipäällikön tehtävät siirtyivät minulle. Alkuun piti tehdä sekä vanhat että uudet hommat, mutta enää ei ole aikaa plc-koodaukseen ja suunnitteluun. Samassa yhteydessä Vaasan toimistolle perustettiin office coordinatorin toimi, jota hoidan. Se on päivittäistä fasiliteeteista vastaamista, olen siis tavallaan myös talonmies.

2020
Oman itsensä haastamista koulun penkillä

En vielä tiedä mitä teen kun kasvan isoksi. Tykkään haastaa itseäni mukavuusalueen ulkopuolella. Nytkin opiskelen työn ohessa teknologiaosaamisen johtamisen tutkinto-ohjelmassa Seinäjoen ammattikorkeakoulusta.

Koodarina olen päässyt luomaan yleistettäviä ratkaisuja, ettei kaikkien aina tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta