facebook tracking

Uratarina - Elina Mikkonen

Skrollaa alas ja lue, mitä Office Assistant tekee Pinjalla!

Assistentti on toimiston moniottelija

Toimistoassistentin työhöni kuuluvat kaikki yleiset toimistotyöt Pinjan Kouvolan toimistolla. Avustan palkanlaskennassa, teen osto- ja myyntilaskuihin liittyviä tehtäviä, projekteihin liittyvää tuntiraportointia, matkavarauksia sekä henkilöstötapahtumien suunnittelua ja järjestelyä. Autan myös jos tulostimen tai kahvikoneen kanssa tulee ongelmia, eli hommia on ihan laidasta laitaan.

Kuulun toimistopalvelutiimiin, ja tutustun mielelläni eri toimipisteissä työskenteleviin työkavereihin. Erityisenä vastuualueenani on ollut työterveyshuolto, mitä pidän tosi tärkeänä ja mielekkäänä vastuuna.

Sosiaalisuus työkavereiden kanssa on tärkeää, heidän kanssa on helppo tulla toimeen. Suunnitelmissamme on järjestää lautapeli-iltoja työpaikan tosi kivassa virkistyshuoneessa, jossa on myös kuntoiluvälineitä taukoliikuntaa varten.

Parasta työpaikassani on: työn itsenäisyys ja vaihtelevuus.

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2006
Tärkeää oppia työuralle

Sain tradenomin paperit mielenkiintoisten, paljon pienryhmätyöskentelyä sisältäneiden kansainvälisten opintojen päätteeksi. Koulutukseen sisältyi perusopintoja mm. yrityksen toimintaympäristöstä, talous- ja henkilöstöhallinnosta sekä tietotekniikasta. Kaikkia näitä tietoja ja taitoja olen tarvinnut työssäni.

2007
Osa-aikaiseksi assistentiksi

Kuulin avoimesta toimistoassistentin paikasta Pinjalla, ja sain paikan. Alkuun olin osa-aikainen ja käytin eniten työaikaa laskutukseen. Autoin myös projektitehtävissä, toimitin esimerkiksi papereita asiakkaiden arkistoihin. Alusta alkaen osallistuin henkilöstötapahtumien suunnitteluun.

2008
Toimipiste kasvaa, työaika lisääntyy

Muutimme suurempiin tiloihin ja samalla aloin itse tehdä täyttä päivää. Työni oli yhä enemmän laskutusta ja kirjanpitoaineiston kokoamista. Hoidin ostolaskujen maksun firman tililtä.

2013
Uusi järjestelmä haltuun

Yrityksen kasvaessa sain uusia työkavereita ja muutimme Kouvolan keskeiseen maamerkkiin Pohjolataloon. Työni muuttuu siltä osin että otimme käyttöön projektinhallintajärjestelmä Parmin, jolla hoidettiin projektiseuranta, tuntikirjaukset ja laskutus.

2018
Digitalisaatio vie parempaan suuntaan

Palasin töihin vanhempainvapaalta, mikä oli nyt erityisen jännittävää. Työpaikka oli jälleen kasvanut, mutta paljon oli yhä tuttuja ihmisiä. Nyt käytössä oli sähköinen taloushallinto, mikä muutti käytäntöjä aika paljon parempaan suuntaan. Ei tarvinnut esimerkiksi viedä papereita tilitoimistoon.

2019
Työterveysvastuu koko konsernissa

Nykyisenlainen toimistopalvelutiimi organisoitui ja minä tulin siihen mukaan. Aloimme hoitaa toimistopalveluita konserninlaajuisesti. Työterveyteen liittyvän vastuuni myötä osallistun palavereihin, toimin yhteyshenkilönä ja toimitan tietoja. Olin aiemminkin ollut työterveyden yhteyshenkilönä, ja siitä kokemuksesta on apua.

Sosiaalisuus työkavereiden kanssa on tärkeää, heidän kanssa on helppo tulla toimeen.

Tutustu avoimiin työpaikkoihimme
Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta