facebook tracking

Uratarina – Eerik Kuoppala

Skrollaa alas ja lue, mitä System Specialist tekee Pinjalla!

Avoin työkulttuuri ja yhteisiä tapahtumia

Olen ollut pinjalainen vuodesta 2016, kun tulin tänne harjoittelijaksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietoliikenne- ja viestintätekniikan opiskelijana ja sillä tiellä olen edelleen! Myös opinnäytetyöni tein Pinjalle, aiheena Tietoturva Kubernetes -konttiympäristössä. Tätä nykyä olen System Specialist ja kotitoimistoni sijaitsee Tampereella.

System Specialistina ylläpidän ja asennan palvelimia sekä asennan palvelimiin muita IT-palveluita. Lisäksi työnkuvaani kuuluu IT-palveluiden kehittäminen ja automatisoiminen. Päiväni ovat hyvin vaihtelevia: toisena päivänä autan ratkaisemaan asiakkaan palvelimella ilmenneitä ongelmia, toisena olen parantamassa CI-pipelineä DevOps-tiimin kanssa.

Pinjalla töihin on aina kiva tulla! Arvostan meidän rentoa ja avointa työkulttuuria sekä tietenkin huumorintajuisia työkavereitani. Arvostan myös sitä, että esimiehet ovat hyvin tavoitettavissa ja heidän kanssaan on helppo toimia. Yhteisiä tapahtumia järkätään usein, joista erityisesti lanit ovat aina olleet mukavia yhteisiä kokoontumisia.

Parasta työpaikassani on: työkaverit, lanit sekä rento ja auttavainen meininki!

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2012
Multimediavarusmiehenä Parolan panssariprikaatissa

Uravalintani juontaa juurensa inttiajoille. Kävin armeijan Parolan panssariprikaatissa, jossa olin multimediavarusmiehenä. Tehtäviini kuului valo- ja videokuvausta, joista minulla oli jo aiempaa kokemusta. Olin kahden vaiheilla, lähtisinkö armeijan jälkeen media-alalle, mutta viimeistään videoiden editointi sai minut kiinnostumaan tietokonehommista.

2013
Tietoliikenne- ja viestintätekniikan opinnot

Armeijan jälkeen vuonna 2013 aloitin tietoliikenne- ja viestintätekniikan opinnot Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Hain koulutukseen jo armeijan aikana. Suuntauduin opinnoissani tietoturvaan ja pilvipalveluihin.

2016
Harjoittelijaksi Pinjalle

Työharjoittelussa tehtäviini kuului mm. langattomien verkkolaitteiden vertailu firman uusien laitteiden hankintaa varten ja palvelinten ylläpitohommia. Lisäksi olin DevOps-tiimissä rakentamassa CI/CD-ympäristöä Kubernetes-konttiympäristön päälle.

2017
Valmistuminen työn ohessa

Harjoittelun luonnollisena jatkumona tein opparini Pinjalle. Samaan aikaan olin Pinjalla myös töissä. Opparin aiheena oli Tietoturva Kubernetes-konttiympäristössä. Tutkin, mitä Kubernetes-ympäristössä täytyy ottaa huomioon, pystytin testiympäristöjä ja kokeilin erilaisia tietoturvatyökaluja. Kävin läpi myös Docker imagejen skannaukseen tarkoitettuja työkaluja. 2017 vuoden lopussa valmistuin sitten tietoliikennetekniikan insinööriksi.

2018
Vakkaritöihin Pinjalle System Specialistiksi

2018 sain Pinjalta System Specialistin vakkaripaikan. Tähän asti olin työskennellyt  Jyväskylän toimistolla, mutta kesällä 2018 muutin takaisin kotipaikkakunnalleni Tampereelle. Toimiston vaihto sujui helposti! Työtehtävien osalta tein ensisijaisesti firman omien ja asiakkaiden Google Cloud -ympäristöjen ylläpitoa ja kehitystä. Lisäksi tutustuin palvelinten tietoturvan skannaustyökaluun, jota myös testasin käytännössä.

2019
Google Professional Cloud Architect -sertifikaatti

Nykyään vastaan muiden tehtävien rinnalla Google Cloudin ylläpidosta ja kehityksestä Pinjan sekä asiakkaiden ympäristöissä. Googlen pilvipalvelun parissa työskentely on minulle hyvin mieleistä. Vuoden 2019 mukava onnistuminen onkin Google Professional Cloud Architect -sertifikaatin saaminen! Sertifikaatilla todennetaan, että Google Cloudin tuotteet ja niiden käyttö arkkitehtuurin rakentamisessa ovat hallussa. Sertifikaattikokeessa oli paljon teoriaa, mutta myös käytännön tekemistä.

Laneissa pääsee viettämään aikaa muiden kanssa yhteisen harrastuksen parissa!

Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta