facebook tracking

Uratarina – Eemeli Niemelä

Skrollaa alas ja lue, mitä Business Intelligence Consultant tekee Pinjalla!

Pinjalla koodarista tuli kouluttaja

Olen Eemeli ja työskentelen Pinjan Oulun toimistolla business intelligence consultant -tehtävissä. Tulin tänne softakehittäjäksi, ja uudessa roolissani aloitin vuoden 2020 vaihteessa.

Asiakkaiden kouluttaminen BI-asioissa on minulle työssäni uusi juttu. Se tuntuu luontevalta, koska tykkään olla ihmisten kanssa tekemisissä. Visuaalisista raporteista asiakkaat voivat esimerkiksi seurata liikevaihdon kehitystä suhteessa tavoitteisiin.

Pinjalla on työkavereiden kesken positiivinen yhteishenki ja tekemisen meininki. Aina ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta pystytään kuitenkin tekemään yhdessä päätöksiä. Työ on monesti itsenäistä, mutta kaverilta voi kysyä tarvittaessa. Kun kaveri katsoo tekemäni koodin läpi ja toisinpäin, se kehittää molempien osaamista.

Parasta työpaikassani on: eteenpäin menevä ilmapiiri ja myönteinen suhtautuminen koulutukseen.

Urapolkuni

Tähän mennessä tapahtunutta

2008
Informaatioverkostoja ja start-upia

Aloitin informaatioverkosto-opinnot Oulun yliopistossa. Se tuntui omalta jutulta, koska siinä ollaan sekä ihmisten että teknologioiden kanssa tekemisissä. Opintojen loppuvaiheessa kehitin softaa startup-yritykselle. Hyödynnän edelleen työssäni esimerkiksi AWS-pilvipalveluita, Git-versionhallintaa ja jatkuvaa integraatiota.

2014
Pilvipalvelu jäänmurtajien keräämälle datalle

Sain määräaikaisen tutkimusassistentin pestin Oulun yliopistosta. Tein pilvipalvelua hyödyntävää säilytysalustaa, jonne tallennetaan jäänmurtajalta kerättyä mittausdataa. Oli tarkoitus työstää aiheesta myös diplomityö, mutta aika riitti lopulta vain järjestelmän käytännön toteutukseen.

2014
Pinjalle front-end developeriksi

Yliopistopestin päättyessä huomasin Pinjalla olevan paikan auki ohjelmistokehittäjän tehtävään. Pääsin heti mukaan kehittämään huollonvarausjärjestelmiä autoliikkeiden asiakkaille. Uusiin projekteihin oli nopea tarttua, koska teknologioina käytettiin aiemmin tuttuja web-teknologioita, jQuerya ja Angularia, Pythonia ja Javaa.

2015
​Front-endistä full-stack developeriksi

Sain uuden projektin jossa rooliini kuului paljon myös backendin toteutusta ja tietokanta-arkkitehtuurin suunnittelua. Tekniikoiksi vaihtuivat Oracle- ja MongoDB-tietokannat, backendin puolella Visual Basic ja C# sekä Python. Frontendin puolella käytössä olivat tutut HTML, CSS ja Angular.js. Perehdytyksen jälkeen vastasin jonkin aikaa yksin projektin jatkokehityksestä.

2016
Scrum masterin koulutus ja isompi rooli

Sain tiimikaverin ja myöhemmin useampia. Näin minusta tuli “vanhempi kehittäjä”. Jossain vaiheessa vuosien 2016 ja 2017 aikana muutuin scrum masteriksi tai tekniseksi projektipäälliköksi. Pinja tarjosi minulle kaksipäiväisen scrum master -koulutuksen.

2019
Uusia haasteita BI-kouluttajana

Uusin tittelini on business intelligence consultant ja tehtävässä toimin aiempaa enemmän asiakkaiden kanssa. BI-koulutuksien lisäksi suunnittelen ja toteutan BI-raportointiratkaisuja asiakkaille. Työkalut ja tekniikat ovat erilaisia kuin softan kehittäjänä, mutta tässäkin työssä laitetaan välillä kädet saveen, eli mennään syvälle dataan!

Aina ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta pystytään kuitenkin tekemään yhdessä päätöksiä.

Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Teamtailor

Urasivu Teamtailorilta